Cryptolocker – Verdens værste virus

af | sep 25, 2014

Bliver din computer først inficeret af verdens værste computer virus er der ikke andet for end at betale den store løse summe og krydse fingre for at de organiserede IT kriminelle faktisk sender dig den nødvendige krypterings nøgle for du igen kan få adgang til dine filer.

I videoen fortæller Julian fra Recuvio mere om hvad kryptolocker reelt er, hvad den gør ved dine filer og hvordan du kan beskytte dig selv imod at blive et afpresset offer for denne virus.

Hvad sker der når ens computer er blevet inficeret med CryptoLocker?

Til dem som ikke så God Aften Danmark på TV2 den 25 september 2014, så kommer her en version med de vigtigste informationer!

CryptoLocker er en vira som kommer med en mail, som ser helt uskyldig ud med en vedhæftet fil hvor man ikke kan se hvad den indeholder.

Når virussen først har installeret sig selv på din computer begynder den at kryptere dine mange vigtige filer, og herved hindre den dig adgang til filerne.

Derefter dukker der en besked op på din skærm, om at dine data  er krypteret og du har en tidsfrist til at betale løsesummen inden for ca. 72 timer. Betalingen skal naturligvis ske til en anonym modtager via Bitcoin. Bitcoin er en elektronisk valuta uden nogen form for central styring, transaktioner med Bitcoins er derfor umulige at spore.

Løsesummen variere dog meget, mange bliver afkrævet imellem 100 og 300 dollar. Der cirkulere dog historier på internettet om langt større løsesummer.

Når betalingen har fundet sted tilsendes du den unikke krypterings nøgle, og programmt er så venligt at hjælpe dig med dekrypteringen af dine filer.

Betaler du ikke løsesummen bliver krypterings nøglen slettet fra hackernes database, og dine filer er nu uigenkaldeligt krypteret og værdiløse.

Det er dog ikke sikkert du får adgang til dine filer igen efter du har betalt løsesummen. Der er både historier om at løsesummen efterfølgende er blevet sat betydeligt i vejret eller at dekrypterings nøglen aldrig er blevet sendt til det fortvivlede offer.

Du kan læse mere om Cryptolocker og hvordan du kan beskytte dine vigtige filer her