Rigtige mænd tager ikke backup, de græder bare når uheldet er ude

af | sep 26, 2014

For et par dage siden fik vi denne lille fortælling fra en af vores glade kunder, den vil vi selvfølgelig gerne dele med jer.
Den fortæller på en rigtig god måde, hvorfor det er vigtigt at have en automatisk online backup løsning, og ikke blot tro at man gemmer filerne rigtigt i den travle juletid.

Her begynder fortællingen fra vores kunde;

”Rigtige mænd tager ikke backup, de græder meget når uheldet er ude!”
Efter julen 2009 skal jeg være den første til at sige ”jeg nu har lært at tage backup – af alle familiens computere”.
Min lille historie stammer fra julen 2009, hvor vi fik lidt vrøvl med vores computer. Som den rigtige mand jeg er, gik jeg selvfølgelig i gang med at lede efter fejlen, og fandt den efter lidt søgen i vores styresystem, Windows XP.
Efter lidt søgen på internettet fandt jeg frem til den eneste rigtige løsning var at geninstallere Windows på vores computer, så alle vigtige filer og dokumenter blev flyttet fra C: til D: drevet. Naturligvis også alle vores familie billeder – og der var, og er igen, rigtig mange af dem.
Alt gik som det skulle og efter et par timer var alle vigtige filer kopieret over på det rigtige backup drev. Jeg gik fluks i gang med at køre det nye styresystem in på harddisken.
I kender det sikkert selv, hen over julen i en børnefamilie går tingene nogen gange lidt stærkt.
Min kone råbte om jeg ikke lige kunne holde øje med gryderne i køkkenet, da hun skulle ud og hente noget. Så med det ene ben i køkkenet skyndte jeg mig at sige ja til den godt måtte formatere harddisken og fortsætte installationen.
Det som jeg ikke havde set var at den havde valgt D: drevet!!!
Jeg gik i køkkenet og fik styr på de ting som var sat over til madlavningen, ind imellem var jeg lige inde og se om det gik som det skulle.
Jeg begyndte at installere Windows XP det hele gik rigtigt godt!
Da vi havde spist begyndte jeg selvfølgelig at installere de programmer, som der skulle være på computeren.
Da jeg var færdig var det meste af aftenen gået. Jeg spurgte stolt min kone om hun ville se de billeder fra sidste juleaften. Det ville hun selvfølgelig gerne!

Når jeg finder dem lige frem.
Jeg spurgte min kone, da jeg ikke kunne finde dem ved første øjekast, hvilken mappe har hun havde lagt dem i??
De ligger i mappen under jul, svarede hun!
De måtte ligge under en anden mappe, for der er ikke nogen mappe med navnet jul påstod jeg meget bestemt.
Hun rejste sig fra sofaen og kom over og kikkede på skærmen.
Så spurgte hun hvor er min mappe med billeder som ligger på D: drevet ???
Jeg begyndte at lede efter hendes billedmappe på D: drevet.
Lige pludselig gik det op for mig at Windows XP lå på D: drevet og der lå Windows 98 på C: drevet!!
Så brød helvede løs, da jeg sagde meget stille, jeg tror at jeg er kommet til at slette dem, da jeg lagde nyt styresystem ind på computeren!
Så må du jo installere dem fra din backup som du lavede inden du gik i gang har hendes kolde svar.
Så var det at jeg skulle til at bekende, at jeg bare havde flyttet mappen over på D: drevet. Det var helt klart Windows skyld at den ikke valgte D: og ikke C: drevet som den skulle!
Det var hun totalt ligeglad med, hun skulle bare have sine billeder tilbage, og det kunne kun gå for langsomt !!!
Jeg begyndte nu for alvor at svede.
”Hvis du ikke finder dem eller for dem genskabt, så går jeg op til fotohandleren og køber det dyreste spejlreflekskamera, som han har” sagde hun i en meget mere kold tone.
Nu var gode råd dyre, jeg begyndte straks at lede på nettet efter hvordan man genskaber en harddisk, jeg fandt til sidst en edb mand som kunne det. Yes tænkte jeg.
Jeg ringede straks til ham om morgen for at høre hvad han skulle have for det.
Han sagde at han skulle ind til København her til formiddag, så ville han lige komme forbi på vejen hjem. Jeg fortalte stolt min kone, at jeg havde en løsning på problemet, og det ville være løst her til eftermiddag.
Der var ikke den store begejstring fra hendes side, hun ville se det før at hun troede på det.
Edb manden kom og så på computeren, og spurgte helt ærligt hvorfor jeg ikke havde taget en backup før at jeg begyndte, eller i det mindste at havde trukket stikket ud af harddisken som var mit D: drev? Jeg troede jo jeg havde gjort det rigtige.
Så fortalte han, at han havde et program som måske kunne genskabe det, men han kunne ikke love noget.
Min kone sagde tørt, at det måtte vi jo håbe ellers vidste jeg hvad det ville koste. Edb manden så meget uforstående ud og spurgte efter hun var gået, hvad hun mente med det?
Jeg måtte jo så indrømme over for edb manden, at hun ville gå ud og købe et nyt spejlreflekskamera, hvis jeg ikke fandt en løsning. Han kiggede på mig med et skævt smil og sagde, at jeg nok skulle forberede mig på at bliver ejer af et nyt kamera. For han ville ikke kunne genskabe det hele, kun omkring 70 – 80% af billederne.
I dag er jeg ejer af et spejlreflekskamera og har lært at backup er vigtigt!
Da Recuvio kom med den løsning, at jeg kunne købe online backup som kørte hele tiden i baggrunden var jeg ikke i tvivl om at det skulle jeg have!
I dag har jeg backup af alle mine computere! 4 stk. for kun 349,00 kr. om året!
Min kone kan se alle sine billeder hele tiden, hvis hun vil. For de er også på hendes Iphone. Ved hjælp af en lille app, som vi fik med uden at det koster ekstra!
Jeg har endda plads til at købe en computer mere og stadigvæk kun betale 349,00 kr. om året for pakken indeholder fri backup af 5 stk. computere, ubegrænset* plads samt fri genskabelse af mistede filer & data.
Det har aldrig været nemmere at lave backup af mine computere og det vigtigste af alt er at roen er genskabt. Når noget går galt, lige fra billeder bliver slettet ved en fejl eller at børnenes opgaver forsvinder pludseligt inden de skal aflevere dem! Så kan jeg ordne det uden det koster mig noget dyrt.
Så det med at rigtige mænd ikke tager backup, men græder meget!
Den kender jeg godt!
Men vi lærer hurtigt, for når det går galt så er det rigtigt dyrt eller husfreden forsvinder i lang tid! Samt håne retten ligger helt klart hos konen i mange år – og det er ikke sjovt til familiesammenkomster.
Så husk det!
Rigtige mænd der ikke tager backup i starten! De kommer til at græde/blive hånet i mange år.
Her slutter historien fra vores kunde, jeg håber at der er flere som kan bruge den til noget, så de ikke kommer i samme situation!
Men den rigtige mand planlægger sig ud af sine måske kommende problemer ved at købe et online program hos Recuvio. Så kommer han problemerne i forkøbet for kun kr. 349,00,- om året.


Rigtig mænd græder når deres computer går ned - især hvis de ikke har en online backup

Er du også en rigtig mand, sådan en rigtig mande mand der ikke tager backup? Så er du måske også en af dem der græder rigtig meget når uheldet er ude.